MDF ajtó
Szolgáltatások

Mit takar pontosan az MDF ajtó jelentése?

Lakásfelújítás, építkezés alkalmával egy sor tényezőre kell figyelni. Választásainkon sok múlik, hiszen a kialakított rendszerek, elemek hosszú éveken keresztül szolgálják majd kényelmünket. Nincs ez másként akkor sem, ha ajtókról van szó. Sokan szeretnének prémium kategóriás darabok mellett dönteni, ám az árak gyakran elrettentenek ezektől. Számukra bizonyulnak ideális választásnak az MDF ajtók, amelyek már számtalanszor tanúbizonyságát tették annak, hogy valóban megbízható minőséget képviselnek.

 

Az MDF ajtók sokkal több alkotói szabadságot tudnak biztosítani az átlag ajtókhoz képest, és akár egyéni elképzeléseink is érvényre juthatnak alkalmazásukkal. De mégis mit takar maga az elnevezés? Mit várhatunk el az ilyen ajtó típusoktól? Az MDF ajtók a nyílászárók egy olcsóbb árkategóriáját jelentik a furnérozott ajtókkal szemben. A korrekt árak oltárán azonban nem kell feláldozni a minőséget, hiszen az MDF ajtók gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, természetesen az esztétikumra is hangsúlyt helyezve.

Miként nevükből is ered, az MDF ajtók alapanyaga a speciális mdf anyag. Ez színét illetően hasonló, mint a farostlemez, ám minőségét illetően messze meghaladja azt. A finomabb szerkezetű farostok és rendkívül erős ragasztó együttesen gondoskodnak arról, hogy egy minden tekintetben masszív és erős anyag valósuljon meg. Ennek felülete könnyedén marható, vágható és igény szerint festhető, ezért az ajtógyártásban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

 

A gyártás során a fehér festett ajtók például több rétegnyi lakkozást kap, és a finoman megmunkált részek időtálló minőségben állnak majd rendelkezésre. Ez különösen fontos az ajtók esetében, hiszen ezek a nyílászárók rendszerint napi használatban vannak, és így jelentős strapának vannak kitéve. A tapasztalatok szerint ez az ajtó típus rendkívüli eleganciát képes nyújtani, és felveszi a versenyt a kifejezetten drága, prémium kategóriás ajtó alapanyagokkal is.

 

A hagyományos motívumok mellett egészen sajátos, egyedi megoldások is születhetnek felületén, ezzel különleges megoldások születhetnek a lakásban. A bútorminőségű ajtók nem csak az otthonokban bizonyulnak ideális választásnak, hanem irodákban szintén. Bármilyen színigény kielégíthető, ami az egyediséget illetően nem elhanyagolható szempont.

 

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük