Szolgáltatások

Kandalló után nézelődve döbbentem rá, mennyi pénzt ivott el a férjem az utóbbi időben

A kirandulunk.hu-t már idejét sem tudom, mióta használom. Ezt ütöm fel, ha programok után nézelődöm, ha éttermet keresek, de akkor is, ha valamilyen termékre van szükségem, mert még sosem okozott csalódást egy itt fellelt dolog sem. Tavaly nyáron kandallóvásárlás volt aktuális, mert éppen költözés előtt álltunk a párommal és az új lakásban nem volt számunkra megfelelő fűtési lehetőség.

Találtam is egy fantasztikus vízteres kandallót, meg is szerettem volna rendelni, azonban a vásárlás során problémába ütköztem.

Alig volt pár ezer forint a férjemmel közös számlánkon!

Reménykedtem benne, hogy csak valami félreértés történt. Bár az utóbbi időben voltak gondjaink, a férjem sokszor későn és részegen ért haza munka után, de nem akartam elhinni, hogy ekkora a gond, hiszen magas pozícióban volt, jól keresett, és hónapok óta tettünk félre pénzt erre a számlára. Ezen felül úgy gondoltam, ha ekkora lenne a baj, biztos szólt volna róla hiszen mindig is őszinték voltunk egymással.

Mikor hazaért rákérdeztem a dologra, és azt hittem elájulok, mikor elém tárta az igazságot:

Az összes félretett pénzünket elitta!

Persze nagyon csalódott és dühös voltam, de nem volt idő arra, hogy elkeseredjek, hiszen fél éven belül ki kellett költöznünk az akkori lakásunkból, átköltözni az újba, és azt berendezni, így gyors és hatékony megoldást kellett találnunk a problémára. Azonnal elkezdtem keresgélni az interneten, és meg is találtam a megfelelő megoldást.

A  https://felepulok.hu 28 napos programja kitűnőnek bizonyult.

Mikor rátaláltam, választás elé állítottam a férjem: vagy azonnal felvesszük a kapcsolatot a program szervezőivel és hajlandó lesz végigcsinálni a kezelést, hogy aztán minél hamarabb vissza tudjon állni ő is a munkába és tudjuk folytatni a költözést, vagy felejtsen el engem örökre. Bár eleinte kifejezetten szkeptikusan és elutasítóan reagált, végül is belevágott.

Miután felhívtam a szervezőket be kellett mennünk egy konzultációra, hogy felmérjék a férjem állapotát. Ezt követően kezdődhetett a kezelés. Először örültem neki, hogy beviszik 28 napra, látni sem akartam olyan mérges voltam rá, de aztán egyre nehezebb lett nélküle és meg akartam érteni, mi vezetett idáig.

Nagyon pozitív dolog a programban, hogy a hozzátartozókkal is szerveztek beszélgetéseket, így nekem is sokkal könnyebb volt kezelni a helyzetet.

A beszélgetések, előadások nélkül nem lettem volna képes ennyire jól kezelni a dolgokat. Sokat segített abban, hogy megértsem, mi zajlik a férjem lelkében és mi motiválhatta arra, hogy ennyit igyon, hogy lehetett ilyen mértékben átlépni a határt.

Megnyugtató az is, hogy a szervező család is átesett ugyanazon a problémán, mint mi, ráadásul ők – ha a gyermekük esetét is figyelembe vesszük – még súlyosabb állapotban voltak. Mindezek ellenére mégis sikerült kilábalniuk a helyzetből. Ettől úgy éreztem, hogy van remény, nem lehetséges az, hogy a férjem ne épüljön fel, ha nekik sikerült.

Kiderült, hogy amiatt történt ez, mert elképesztő szorongás kerítette hatalmába a férjemet a költözés gondolatától. Aggódott, hogy nem lesz elég pénzünk, és hogy nem fogjuk magunkat olyan jól érezni az új helyen, mint a régin. Ezen felül a munkán belül is sokkal stresszesebb időszakot élt meg. Mivel édesapjától gyermekkorában is ezt látta, hogy gyakran az italba menekült stressz esetén, ez a reakció jött elő benne is. Hiába volt tudatában a problémának, nem merte elárulni nekem, mert félt, hogy nem fogok ezután felnézni rá.

A program után azt éreztem, hogy a kapcsolatunk is megújult, és ha ezt túléltük, ezek után bármire képesek vagyunk.

A foglalkozások kisebb csoportokban zajlottak, valamint egyéni foglalkozások is voltak, mindez nyugodt, biztonságos, családias környezetben. A program során a férjem teljes ellátást kapott az ott tartózkodás alatt. Ha ezt is figyelembe veszem, akkor azt mondhatom, hogy nem is került sokba a kezelés. Ha pedig azt is, hogy azóta egyáltalán nincsenek ilyen jellegű problémái, pláne megérte.

Egyébként is úgy gondolom, összevetve más rehabilitációs programokkal, hogy ár-érték arányban a lehető legjobb megoldást választottuk.

Az is nagy pozitívum, hogy bár már nem most történt ez az eset, a szervezők azóta is tartják velünk a kapcsolatot. Ez megnyugtató arra az esetre, ha újból ilyen problémával szembesülnénk, mert már nem a sötétben tapogatóznánk elsőre. Egyébként szinte semmi esélyt nem látok rá, hogy újra ide kerüljünk.

Az is egyértelmű, hogy nem akarják lehúzni az embereket, ha nem tudnak segíteni.

Ajánlottuk ugyanis az apósomnak is a programot, aki ugye hasonló problémával küzd, azonban neki a konzultáció után más megoldást javasoltak, mert az övé eltérő eset volt, nem lett volna rá megfelelő megoldásuk. A módszer viszont, amit neki ajánlottak szintén fenomenális volt és segített az apósom állapotán.

Mára már ő is leküzdötte alkohol problémáit!

A kezelés óta vele, és a férjemmel is sokkal őszintébb a viszonyom.

A program után nem telt el sok időbe, hogy a férjem vissza tudjon állni munkába, már egy nyugodtabb helyen, és ennek, valamint a szüleim segítségének köszönhetően időben sikerült lebonyolítanunk a költözést.

Sikerült összegyűjteni elegendő pénzt az áhított kandallóra is, ami azóta is jól funkcionál!

Az eset után megfogadtuk, hogy több időt töltünk kikapcsolódással, így idén kétszer is elmentünk egy nagyobb kirándulásra. Az egyik programunk abból állt, hogy ellátogattunk Európa legmagasabb vízeséséhez.

A Salzburgban található Krimml vízesés nem csak magassága, de elhelyezkedése miatt is elképesztően gyönyörű volt. 17 gleccserfolyó zuhogott a mélybe 3 lépcsővel, ami nagyon egyedülálló látványt nyújtott. Sehol máshol nem találok olyan érdekes és egyedülálló programlehetőségeket, mint ezen az oldalon, nagyon örültem neki, hogy ilyen mesés programban lehetett részünk együtt.

Korábban biztos nem tudtam volna rávenni a férjem, hogy eljöjjön velem ilyen programokra és elszakadjon a munkától, a program az egész életfelfogását megváltoztatta, méghozzá nagyon pozitív irányban.

Szerintem nagyon fontos kiemelni, hogy bármikor bárki kerülhet olyan helyzetbe, mint mi anno, még akkor is, ha jelenleg elképzelhetetlennek tartja.

Én és a férjem sem gondoltuk, hogy valaha ilyen helyzetbe kerülünk majd, amíg meg nem történt.

De bármi is történik, mindig van megoldás, csak tenni kell érte és hinni abban, hogy kellő akaraterővel el lehet érni bármilyen változást.

Persze az nagy segítség, ha vannak mellettünk olyanok, akik támogatnak és segítenek minket az utunkon, de ha valaki egyedül vág neki, az is képes támogató közegre lelni a https://felepulok.hu segítségével, családi felépülési központjuk berkein belül.

Ne hagyjon fel a reménnyel tehát senki, aki ugyanezen cipőben jár, keressétek fel a https://felepulok.hu-t, mert sosem késő változtatni egy jobb és teljesebb élet eléréséért!