négyévszakos autógumit
Szolgáltatások

Mikor érdemesebb négyévszakos autógumit használni?

Az olyan oldalakon, mint a gumidirekt.hu elolvashatja, hogy mikor érdemesebb négyévszakos gumit használni. Az ADAC minden évben teszteli a 4 évszakos abroncsokat is, így ezeket a teszteket érdemes átnézni még abroncs vásárlás előtt. Sokak fejében visszatérő kérdés, hogy mikor érdemes használni a 4 évszakos abroncsokat.

A hideg idő közeledtével nem biztos, hogy egy köztes megoldásként kínált abroncs tökéletes választás lehet. Többen úgy gondolják, hogy a 4 évszakos abroncsok a téli és a nyári abroncsok összes tulajdonságát rejtik, ám ez nem így van. Mintázatra természetesen a téli és nyári abroncsokra hasonlítanak, így a lamellák is, de összefüggő mintablokkokat is találhatunk rajtuk. Ezek a mintablokkok a nyári időszakban segítik a jobb tapadást.

A 4 évszakos abroncsok keveréke sokkal lágyabb a nyári gumiénál, hiszen ha ez nem így lenne, akkor nem lehetne használni a hideg időben, mert túl rideggé válna, és nem tudna tapadást biztosítani. A téli abroncsok teljesítményétől azonban elmarad a 4 évszakos abroncs. Télen csak azoknak ajánlott 4 évszakos abronccsal közlekedniük, akik keveset ülnek autóba, inkább csak a hétvégi nagybevásárlásra használják. Egy 4 évszakos abronccsal síterepre indulni kész életveszély.

Természetesen sok vásárló mégis a 4 évszakos abroncsok mellett dönt, hiszen sokkal takarékosabb megoldásnak tűnik, mint külön a nyári és külön a téli abroncs megvásárlása. Az abroncstípus és a vásárlás is csak átmeneti megoldást jelenthet, hiszen sorra bukják el a téli útviszonyok között végzett teszteket. Gondoljunk csak bele, télen általában csizmát viselünk, nyáron pedig szandált vagy nyitott cipőt. Nem létezik 4 évszakos cipő sem! Ettől függetlenül, mivel igen sokan mégis emellett az abroncs mellett teszik le voksukat, a gumidirekt weboldalán ilyen abroncsot is rendelhetünk. Continental, Barum, Toyo, Pirelli, Michelin, Kleber, GoodYear, Bridgestone és még számtalan márka közül válogathatunk, ha mégis a 4 évszakos abroncs mellett tesszük le a voksunkat. Jelenleg akciósan is elindíthatjuk megrendelésünket, ezért érdemes minél előbb az oldalra kattintani.

LEAVE A RESPONSE

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük