szoptatós párna
Szolgáltatások

A szoptatós párna előnyei

Fiatal fejjel kettős érzéseim voltak, egyik pillanatban felismertem a szoptatás gyönyörűségét, értéket. Felismertem milyen szoros köteléket sző az édesanya és a gyermeke között és azt, hogy mennyire csodálatosan van felépítve egy női test, hiszen mindent képes túl szárnyalni, életet ad és ezen felül képes életben is tartani, önmagából táplálva gyermekét. A szoptatás kapcsán ez volt az egyik érzés ami kavargott bennem, a másik pedig éppen az ellenkezője. Mi lesz ha nekem nem adatik meg hogy saját testemből táplálva tartsam életben azt akinek életet adtam, ha fárasztó lesz, kényelmetlen, vagy egyszerűen képtelen leszek rá?

Édesanyává váltam és mára bátran kijelenthetem hogy 3 gyermeknek amellett hogy életet adtam, szoptattam is és tény hogy nincs ennél szebb dolog, valamint az is hogy sok esetben ember legyen a talpán aki helyt áll. A kisfiam újszülött korában maximum 2 órát bírt a két szopiztatás között, ennek köszönhetően volt rá példa hogy 24 óra alatt 12x igényeltete hogy szopizzon. Számomra a legmegterhelőbb mégsem a sürű szopiztatás volt, hanem az amikor a kis fiam sok időt töltött egyszerre a szopizással, ilyenkor mindig megfájdult a hátam és a kezem. Amikor a második gyermekünket vártam édesanyám meglepett egy szoptatós párnával, hogy minnél élvezhetöbbé váljon a saját testemből való táplálás. Az a hit élt bennem hogy a szekrény mélyében fog üldögélni a szoptatós párna, hiszen a kisbabánk még csak “pocak lakó” volt.

Alig helyeztem a szekrénybe, egy baratnőm tanácsára elő is vettem, és egész várandóságom alatt a szoptatós párna nyújtotta a legnagyobb támaszt. A szoptatós párnát már legtöbbször a kismamáknak felírják receptre, hiszen egy nyugtató pihenést ajándékoz, mivel kényelmesen kitámaszthatjuk a hátunk vagy a növekvő pocakunk egy szoptatós párnával. A szoptatós párna előnye hogy a babánk bármennyit ohajt szopizni, egyikönk számára sem lesz kényelmetlen egy bizonyos idő után sem, hiszen a szoptatós párnát ha az ölünkbe helyezzük és rá fektetjük a gyermekünket a szoptatós párna minden terhet levesz a vállunkról, de mi több, még a hátunkról is, megtartva babánk test súlyát helyettünk. A szoptatós párna terhesség alatt és a szülővé vállás első szakaszában nagyon hasznos lehet.